user_mobilelogo

Ter info: Wachtlijst per 1-6-2023 gesloten. Mailen heeft dus helaas geen zin.

Een volkstuin bij Tot Nut en Genoegen is alleen voor leden. Ben je ingeschreven als kandidaat-lid, dan ontvang je vanzelf bericht als je in aanmerking komt voor een van de tuinen. Wij zijn opgericht als vereniging en pachten de grond van de gemeente Rotterdam. Dat betekent dat je geen eigenaar wordt van de tuin. Je huurt deze jaarlijks van de vereniging. Daarnaast koop je hetgeen op de tuin staat, zoals een tuinhuisje, schuurtje en bijvoorbeeld een kas of terras.

  huisje 1   huisje 3

 

Kandidaat lid worden

Wil je in aanmerking komen voor een volkstuin op ons complex.Wij houden regelmatig informatie bijeenkomsten,waarna je de mogelijkheid hebt om je in te schrijven op de wachtlijst om in aanmerking te kunnen komen voor een felbegeerde volkstuin. Mail dan naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wachtlijst per 1-6-2023 gesloten. Mailen heeft dus helaas geen zin.

 

acacialaan

  

 

 

 

 

 

 

Wachttijd voor een volkstuin

De wachttijd kan oplopen tot 2 jaar en hoe lang je moet wachten is deels afhankelijk van het budget dat je wilt uitgeven aan een huisje, of je interesse hebt in een tuin waarop een nieuw huisje moet worden gebouwd of dat je een tuin wilt die geschikt is voor moestuinieren. En natuurlijk het aanbod.

    

Kosten van een volkstuin

Eenmalige kosten

Als je in aanmerking komt voor een tuin, ontvang je een taxatie-overzicht. Hierin staan de kosten voor de overname van het tuinhuisje en welk onderhoud te verwachten is. De inboedel van het huisje blijft buiten de taxatie. Wil je iets overnemen van de inboedel, dan kun je dat zelf regelen met de verkoper. 

Omdat je nu lid wordt van de vereniging betaal je eenmalig € 160,- entreegeld en de resterende contributie voor het lopende jaar. Voor tuinen met een elektriciteitsaansluiting betaal je bovendien eenmalig een onderhoudsbijdrage van € 320,-, waarvan €225 borg is. Deze borg krijg je terug als je je volkstuin verkoopt. 

 

Jaarlijkse kosten

De jaarlijkse kosten voor de volkstuin zijn deels vast, zoals huur en lidmaatschap en gebaseerd op het aantal vierkante meters van je tuin. Dit bedrag is ongeveer € 800 per jaar en hierin zijn ook de kosten voor afvalverwijdering en bijvoorbeeld lidmaatschap van de landelijke bank AVVN verrekend.

Daarnaast heb je ook nog verbruikskosten voor water en elektriciteit. Deze kosten worden jaarlijks bepaald op basis van de meterstanden op je tuin. 

huisje 2